«Мистецтво українських шістдесятників»

Енциклопедія про український живопис покоління шістдесятників. Барвиста, ошатна книга для професійних і не дуже поціновувачів малярства. У книжці знайдете кумедні історії самих художників, їх історії про той період та науковий погляд на кожну картину.

«Малевич» Жан-Клод Маркаде

Про Казимира Малевича написано багато наукових праць, але книга Жана-Клода Маркаде особлива. У ній автор звертає увагу на українське коріння митця, яке стало основоположним у світобаченні, а відтак – у мистецтві. Українські мотиви, детальна реконструкція картин та їх аналіз – це і не тільки на сторінках енциклопедії.

 «Це Воргол» Кетрін Інґрем

Про крутого митця – дизайнера, художника, видавця, колекціонера і… список продовжується. Ідеться про Едрі Ворґола, який став сенсацією сучасного мистецтва, шокувавши світ революційним поп-артом. Те, що, мабуть, було особистим секретом містера Ворґола, сміливо розкривається автором цієї книги :)

«Це Далі» Кетрін Інґрем

Авторка продовжує розкривати (вважаємо це найвлучнішим словом) неординарних представників сучасного мистецтва. Цього разу – провокативний, відвертий, запальний Сальвадор Далі. Упевнені, що в цій книзі знайдете для себе багато нового, раніше не чуваного про дивака-Далі.

«Ukraine the best: культурний простір від А до Я»

Книга − це історії про 123 постаті української культури: майстри арту, кіно, літератури, музики, театру, фотографії. Сама книга схожа більше на велетенський арт-бук, у якому від енциклопедії залишилася лише структура. Хоча це й добре. Величезний плюс книги – хронологічній виклад матеріалу в самій статті, великі «живі» фото, лаконізм і влучні цитатки.

«Кради як митець» Остіна Клеона

Створювати свої тексти – це повсякчасна крадіжка! Головне – уміти це робити виправдано, з покликом зробити із себе самобутнього митця. Готові посперечатися з автором? Тоді не стримуємо вас. Тим паче, що книга Остіна Клеона містить не просто такі собі настанови від знавця словесності, але й надає чітку інструкцію, як порозумітися із власним хистом письменника та, урешті-решт, з’ясувати, чи, взагалі, тобі то треба.

«Як розмовляти з дітьми про мистецтво» Франсуаза Барб-Ґалль

Виявляється, із дітьми XXI століття можна говорити про мистецтво. Ні, не за допомогою лозини, погроз відібрати ґаджет або ж знайти ще одного репетитора. Є купа методів! Авторка пропонує поділ дітей на вікові групи:  радить, як краще варто оглядати ту чи іншу картину в певному віці. На прикладі 30 відомих картин подається набір найактуальніших питань для дітей від 5 до 13 років. Так-так, ця книга, переконані, допоможе батькам стати ближче до дітей за допомогою мистецтва!