Цифрова освіта для населення продовжує бути одним із ключових напрямків роботи бібліотек Луганщини. Наразі в Луганській області понад 200 офіційно зареєстрованих хабів цифрової освіти. А це вдвічі більше, ніж було минулого року. Пишатися бібліотекарям варто також тим фактом, що Марківська публічна бібліотека 2021 року здобула перемогу в конкурсі на кращий хаб цифрової освіти серед бібліотек України. Тож нехай це стане приємним стимулом для всіх наших бібліотек працювати ще активніше та завзятіше.

Тепер ближче до суті справи. Протягом листопада 2021 року відділ науково-методичної роботи Луганської ОУНБ проводив опитування, аби з’ясувати, як працювали бібліотеки у межах проєкту «Дія. Цифрова освіта» протягом року. Методисти налаштовувалися побачити кількісний результат проведених занять та консультацій, з’ясувати тенденційність серед різних верств населення у навчанні та використанні адміністративних послугах.

Опитування  проведено онлайн, доступ до ґуґл-форм розповсюдили електронною поштою. Отримані відповіді продемонстрували не досить високий показник активності – лише 60% зареєстрованих. Тому виникає потреба найближчим часом обговорити з колегами причини та проблеми, які могли виникнути.

Завантажуйте результати дослідження.