Три бібліотекарі мчаться закуреною дорогою. Попереду – невідоме. Добре, майже невідоме. Шепилівка. Село в Попаснянському районі. 85 кілометрів подолали успішно. Перед нами – мальовнича турбаза «Гражда». А ще привітні керівники клубів. Бо мета трьох біблолюдей – навчати.

Отож, ми на обласному семінарі «Робота клубних закладів області в сучасних умовах: виклики, інновації».

Вдихаємо чисте повітря, чуємо поклик Сіверського Дінця і працюємо.

Почали з «Клубного завихрення: фіксимо робот». Що таке День вшанування учасників бойових дій на території інших держав, справжня суть георгіївської стрічки, міфи про Другу світову війну – методичний методист пані Наталія розказала про сучасне бачення деяких свят.

Підсумували, як треба подавати інформацію під час заходу. Нестереотипно, з дискусією, але без агресії. І не забуваємо про національну самоідентифікацію.

Другий блок присвятили сепулькам у сепулькарії. Маніпулятивні заголовки, фейкові новини, заклеєна вебкамера та захист персональних даних у фейсбуці – говорили, як могли.

Наостанок згадали основні правила: користуватися лише ліцензійним ПЗ, завантажувати застосунки з офіційних сайтів, видаляти за собою кеш і завжди виходити зі своїх акаунтів.

А поки ми напружено працювали, сонце хилилося в інший бік. Сонце, зелений ліс ще довго нас супроводжуватимуть.

З вами були пані Наталія, пані Анастасія, пан Олександр ІІ і пан Володимир.

Прес-центр Good library