16-17 березня 2016 року Луганська обласна універсальна наукова бібліотека ім. О. М. Горького за підтримки Луганського обласного відділенням Української бібліотечної асоціації провели дводенний семінар для директорів публічних бібліотек Луганської області «Управління сучасною бібліотекою: нові орієнтири, нові рішення». Бібліотечні фахівці обговорювали проблеми управління бібліотекою в кризовий період, шляхи мотивації колективу, ділились досвідом участі у всеукраїнських конференціях та тренінгах.

Під час семінару перед керівниками бібліотек виступили представники Старобільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Досягнуло домовленості співпраці та взаємодії між центром правової допомоги та публічними бібліотеками регіону у площині надання юридичної допомоги мешканцям населених пунктів північних районів Луганщини.

В межах семінару пройшла IT-школа для керівника. Методисти обласної бібліотеки надали консультацію щодо управління електронними ресурсами в сучасній бібліотеці. Як перестроювати роботу, як навчати фахівців, як змінювати систему обслуговування у бік віртуального – всіх цих питань торкнулися під час жвавої дискусії.

Закінчився семінар розробкою мотиваційних проектів для колективів публічних бібліотек, які допоможуть керівникам рухати бібліотечні заклади у напрямку трансформації в бік європейських принципів обслуговування.

Матеріали семінару:

Програма семінару

Фотозвіт

Безперервна бібліотечна освіта на європейський вибір бібліотек (презентація)

IT-школа для керівника (тренувальні матеріали)