Сьогодні спробували проаналізувати сучасні погляди наших молодших відвідувачів. Не дивина, що формування світогляду в дітей відбувається не без участі різних фільмів із купою спецефектів або ж комп’ютерних ігор із неприхованим жорстоким сюжетом.  «А як же мультфільми?» – з надією в очах промовляє бібліотекар, умикаючи ноут, де кілька короткометражних мультиків чекають на перегляд та оцінку від маленького глядача.

«Це ж для малюків!» – дітки йдуть у наступ. Але переконання бібліотекаря сильніше, бо ж сьогодні можна знайти купу цікавих  мультфільмів для будь-якого віку. Ба більше, такі мультики зачіпають досить актуальні проблема сьогодення. Невеличкі мультфільми всього-на-всього за 5 хвилин нагадують не лише про певні моральні цінності, але й здатні змінити хибне бачення багатьох речей.

Отож, діти разом із нашим бібліотекарем переглянули декілька таких відеороликів. Опісля малеча замислилися, на приклад, про безглуздість та отруйність заздрощів, про користь навчання, чесність та порядність. Дійшли навіть до питання життя та смерті. Тільки не лякайтеся. Завдяки кмітливим режисерам та художникам-мультиплікаторам такі теми зображувалися і розкривалися дуже обережно, ураховуючи вікові особливості глядачів. Серед представлених роликів можна виділити «Подарунок» Якоба Фрея, який отримав більше 50-ти нагород. Зворушлива історія про хлопчика з інвалідністю не залишила нікого байдужим.

Маємо пропозицію для кожного, хто полюбляє дивитися короткометражні фільми/мультфільми та розкривати їхній сенс, приєднатися до нас. Наступного разу робитимемо добірку недовготривалих фільмів, що стосуватимуться не менш важливих питань. Якщо зацікавлені відвідати наступну таку зустріч – телефонуйте до нашої пані Олі, аби дізнатися про подробиці: 099 946 4407