Ми це зробили! Разом із бібліотекарями Луганщини успішно пізнали головні принципи розумної роботи з Ґуґлом.

Нагадаємо, наприкінці минулого місяця працівники Інтернет-центрів бібліотек області розпочали навчання у Школі від Методичного центру Good library.

Сьогодні наші методисти провели останнє четверте заняття у Школі. На нього приїздили працівники з Біловодська, Білокуракиного, Кремінної, Рубіжного, Новоайдару, Марківки та с. Нещеретове.

А не так давно, 3 травня, інша група бібліотекарів зі Сватового, Лисичанська та сіл Гончарівка та Мілуватка Сватівського району долучилася до третього уроку за темою «Ґуґли розумно».

Протягом  занять учасники та методисти аналізували професійні якості працівників Інтернет-центрів, зокрема акцентували на проблемах технічного обслуговування та кібербезпеці. Наступна зупинка – оновлені послуги публічних бібліотек. Ішлося про роботу з такими користувачами, яких, виявляється, цікавлять не книги, а дещо інше. З оцим «іншим», власне, і розбиралися. Методисти наголошували, що сучасному бібліотекарю варто пристосовуватися до роботи в Інтернет-центрах і розглядати її як одну з основних напрямків діяльності.

Практична частина навчання стосувалася професійного пошуку в Інтернеті. Так, бібліотекарі знайомилися з операторами пошуку та їхнім практичним використанням. Окрему увагу приділили «Ґуґл Академії» як сервісу Ґуґл, мета якого відсортувати інформацію за «науковістю». Більш детально порівняли пошуки «Ґуґл Академії» та Ґуґл.

Наступний приїзд бібліотекарів до Школи відбудеться восени. А поки бібліотекарі продовжують самостійно опановувати тему в режимі онлайн-курсів.