Що ви думаєте, коли вам говорять про Міжнародний форум молодих бібліотекарів Української бібліотечної асоціації? Напевне, перед очима розгортається тривіальна картина: конференц-зала, замислені обличчя, нудні балачки та не менш занудні спікери. Але ні. Ця подорож на форум, як і сам форум, не стали зустріччю для форми. 

Отож, два побратими – далі без рими – Олександр І та Денис чекають на свій автобус і квитки. Надто просто, виявляється. Безумна подорож лише починається – Денис люто ридає, бо їхні бутерброди та мультибілкова їжа – курячі яйця – залишилися вдома. 

Далі кілометри бездоріжжя, і обрії Сватівського ж/д вокзалу зачаровують своєю атмосферою. Восьма ранку. Наші герої повні оптимізму й надій на легку подорож. Але у Долі свої плани щодо цього. Знову випробування купе, пасажирами, холодом і голодом.

Нарешті омріяний Львів. Форум під назвою «Бібліотеки та сталий розвиток суспільства» зустрів героїв Цілями сталого розвитку, досвідом громад у Румунії, Словенії, Білорусі, Латвії, Туреччині, Кіпрі, Іспанії, неформальною освітою та реформою децентралізації. А окрім того, Олександр І ще трохи гайпонув: він невпинно працював над оформленням форуму. А ми, своєю чергою, теж пишаємося ним smiley. І Денисом теж smiley.

Бібліотечний фатум. Герої устигли й помандрувати й іншими бібліотеками та налагодити зв’язки з колегами. 

Форум скінчився. Подорож триває. Друга ночі. Холод пробирає до кісток, голод схиляє, причепилася ГРВІ. У думках спогади про смачні вареники на обід, почуте та побачене, нових друзів. Сон навіює радість повернення додому. 

Подорож закінчилася. Пригоди героїв тривають. 

Далі буде…