Сьогодні, 10 лютого, у нас відбулася зустріч із радіолюбителями на тему «Пізнай світ радіо». Захід проводився напередодні Всесвітнього дня радіо, що традиційно відзначається 13 лютого. Зустріч проводили представники Відокремленого підрозділу громадської спілки «Всеукраїнська Радіоаматорська Ліга» та викладачі гуртків  «Оператори колективної радіостанції» та «Конструювання радіотехнічних, радіоелектронних та електричних приладів» старобільського районного Будинку творчості дітей та юнацтва.

педагогами, телеграфістами та мандрівниками. Радіоаматори розповіли про цікаві факти, пов’язані з історією виникнення радіо, охопивши й історію створення комп’ютеру.  Окрім того, дітям продемонстрували, як радіолюбителі спілкуються між собою за допомогою рації, ознайомили з особливостями використання Азбуки Морзе в різних екстремальних ситуаціях.

Також організатори зустрічі захопили з собою зразки виробів вихованців гуртків Будинку творчості та цінні винаходи, які отримали високу відзнаку на всеукраїнському рівні. Зокрема, гостям показали пристрій для виявлення диверсійних груп, який посів перше місце серед винаходів корисних моделей в Україні.

Як зазначили члени «Всеукраїнської Радіоаматорської Ліги», одна з головних цілей зустрічі –виявлення в молоді зацікавленості в області радіоелектроніки, допомога в накопиченні достатньої кількості знань задля вибору майбутньої професії.