Сьогодні у нас гості з Полтави! Попервах здалося, що в бібліотеці знову запанувала атмосфера БУР-у smiley Але ж ні. То початок нових цікавостей у Старобільську за ініціативою молоді з проекту U-Poem. Перша зупинка команди проекту в межах міні-туру – наше місто, наша бібліотека.

Зустріч та презентацію U-Poem вирішили провести у форматі нашого традиційного Літературного БУМ-у, до якого долучився і ДЮК «Орля».

А тепер коротко познайомимо вас із самим U-Poem. Як нам розповіли учасники проекту, вони прагнуть пропагувати українську мову та поезію завдяки дуже цікавому методу – оригінальному цитуванню поезії на стінах міст. А особливо з метою подолання сірості, гнітючої буденності та прісності лише за допомогою фарби та пензлів.

Який план дій: обираємо локації у місті, де можна влаштувати справжній барвистий БУМ на стінах, визначаємося з поезіями місцевих митців або ж рядками з авторських пісень наших старобільських виконавців. А вже потім долучаються до роботи самі учасники проекту. Дизайнер U-Poem оформлює картинку, яка незабаром за допомогою проектору транслюватиметься на стіні. Останній етап – за художниками. Вони зображуватимуть те, що транслюватиметься, неначе під копірку.

До речі, створили приблизний список поетів, яких плануємо процитувати на стінах: Сергій Жадан, Іван Світличний, Іван Савич, Любов Якимчук. Ви ж можете доповнити цей список! А ще обрали місцевого координатора проекту. Стала ним пані Маргарита Карпак – старобільська активістка та чудова людина :)   

Розмальовуватимуть Старобільськ у березні цього року.

Загалом зустріч перетворилася на такий собі затишний творчий вечір: презентація U-Poem, жива музика, гарячий чай/кава та багато печива.

Підтримаємо наших крутих друзів своєю участю! Зацікавилися – телефонуйте до координатора проекту у Старобільську Маргарити:  +380 95 385 47 88