Тренінгова діяльність бібліотеки – важливий аспект нашої роботи, якій ми приділяємо значну частину нашої уваги. Протягом місяця працівник бібліотеки – тренер з SMM-менеджменту – проводив тренінги на базі креативного суспільного простору STB city HUB для ВПО.

Теми для навчання стосувалися основ  SMM-у: знайомству з аудиторією, їх уявленнями про SMM, досвідом роботи у соціальних мережах і клієнтів,  і адміністраторів; виявлення цільової аудиторії; контенту та його видів, розгляду контент-стратегії; інструментів роботи у соціальних мережах; просуванню сторінки, статистиці; розгляду кейсів та їх аналізу, трендів у соцмережах.

Звісно, кожне заняття супроводжувалося практичними завданнями та вправами, на яких учасники виробляли навички та поглиблювали знання.

Наприкінці курсу кожен учасник отримав сертифікат про проходження тренінгу.

Але навчання, таке навчання – куди ж без труднощів? За словами Дениса Черв’яка, тренера з SMM-менеджменту, складнощі виникали, по-перше, через різний рівень підготовки учасників, деякі не мали вільного доступу до ПК, по-друге, різні інтереси аудиторії. «Наприклад, були учасники, які продавали й ремонтували мобільні телефони, хтось продавав ялівець, а дехто виготовляв авторські прикраси. Але загалом ми намагалися допомагати одне одному та налагоджували комунікацію. Ми щасливі, що змогли надихнути учасників та дати їм можливість просувати свою справу в мережі Інтернет»,  –  говорить Денис.

Нагадаємо, що тренінги SMM-менеджменту відбулися за підтримки NRC (Норвезька рада у справах біженців) та Центру спільного розвитку «Дієва Громада».