А ми вкотре нагадуємо й робитимемо це ще довго: проект картування триває :) І головні вартові старобільської ініціативної групи з картування часто мандрують різними містами України, щоб якісно та надійно виконати заплановану роботу.

Тож із 6 по 7 жовтня наш бібліотекар перебував у Харкові на моніторинговій зустрічі учасників картування громад. Відразу попередимо: на фото ви його не знайдете. А все тому, що, по-перше, занадто він сором’язливий, а по-друге, хтось мав фотографувати все те, що коїлося протягом двох днів.

А що ж, власне, було? Окрім хвилинок радості (сніданків, обідів, кава-брейків) був ще й шалений мозковий штурм усіх учасників. Усі демонстрували наочно перші результати картування своїх міст, розглядали цілий набір клопітких інструментів для вирішення часто несподіваних і дещо підступних проблем. А це і проблеми у командній роботі, взаємодії з громадою міста, із впровадженням проекту загалом. Потім настав час для індивідуальних консультацій, коли модератори вислуховували все те, що «накипіло» в ініціативних груп, а потім щиро нагородили новими компонентами проекту :) На цьому перший день закінчився.

Настав другий день – закипіла робота у групах. Через те, що нікого іншого від Good library, окрім бібліотекаря, ми відрядити не змогли, наш працівник потрапив у групу для собі подібних, де по-особливому радісно та натхненно. Група бібліотекарів досліджувала весь період перебігу картування з урахуванням тих функцій, яких дотримується бібліотечний працівник.

Наприкінці всі отримали змогу доторкнутися до результатів проекту, певніше – дізнатися про чудодійні кроки просування цих результатів.

Закінчився останній день зустрічі учасників проекту та фахівців з картування милими посиденьками під назвою «Індивідуальні консультації» і, звичайно, теплою вечерею.

Висновок: картування – це купа приємностей на тлі великої роботи.