21 вересня команда найдосвідченіших фахівців нашої бібліотеки провела методичні консультації для бібліотекарів Станично-Луганської ЦБС.

Виїзд відбувся у межах комплексного заходу управління культури, національностей та релігій Луганської ОДА, під час якого фахівці обласних закладів культури надають допомогу колегам на місцях.

Загалом, працівники культури, зокрема бібліотекарі саме цього району, працюють у дуже складних обставинах – поблизу  лінії зіткнення та в умовах інформаційної блокади. Велика кількість населених пунктів залишається під впливом інформаційної агресії з боку РФ та має складнощі з прийомом українських теле- і радіоканалів. Тому консультації наших фахівців щодо питань медіаграмотності та запобігання маніпулюванню свідомості стали в нагоді. Мова йшла про те, як розрізняти фейкову інформацію у мережі Інтернет, яким чином уникати негативного впливу ворожої інформації та як готувати соціокультурні заходи для користувачів в умовах гібридної війни.

Методисти обласного методичного центру та бібліотекарі сільських і селищних бібліотек обмінювалися досвідом та розробили «рецепти» для подальшої роботи.