20 вересня ми вирушили до Луганського національного університету імені Тараса Шевченка, щоб побачити, почути та поспілкуватися з Миколою Томенком. Професор Київського національного університету імені Тараса Шевченка, відомий громадський і політичний діяч, голова фонду «Рідна країна» приїздив до Старобільська, аби розповісти про здійснені проекти та подарувати студентам та користувачам бібліотек дещо особливе.

Професор мав би завітати також до нашої бібліотеки, але через прикрощі з транспортом та, як результат, брак часу Микола Томенко зміг зустрітися зі старобільчанами лише на базі університету. Ми ж – швиденько зібрали наших і майнули на зустріч із розумним і дуже дотепним чоловіком :) Поки професор добирався до міста, наші працівники ступили на сцену, аби трохи розповісти містянам про пригоди на Бібліотечному форумі.

Пан Микола з радістю презентував свої успішні проекти – альбом робіт 1845 року з-під пера Тараса Шевченка, «Українські щорічники», навчальні посібники «Україна: історія Конституції», DVD-диски «7 чудес України», аудіодиски «Класика української літератури. Живі голоси», «Слуханка для української малечі». Також професор подарував багато книг бібліотекам області.  Радіємо, що більшу частину перелічених вище книг  тепер можна знайти і в нашій Good library.