24 червня до Луганської обласної бібліотеки завітав журналіст «5 каналу», письменник, ведучий програми «Машина часу» Олег Криштопа.

Журналіст анонсував новий проект про Луганщину та Донеччину, вихід якого планується у листопаді. Це невигадані журналістські історії, за словами Олега Криштопи, про життя людей у Старобільську, їх заробітки, ставлення до війни та національної ідентичності.

За згадками самого пана Олега, під час роботи над проектом «Закрита зона» у 2004 році, уже відвідував Луганськ, Донецьк, Красноармійськ, Артемівськ, Бахмут та інші міста. Але наразі мета журналіста – проїхатися Луганщиною та дістатися Маріуполя.

Гості зустрічі – жителі міста – активно розказували не лише про легенди Старобільська та околиць, але й про історію заселення краю та його життя від ХVII століття.

Більшу частину дискусії присвятили подіям 2014 року та нинішній ситуації. Стрижневим питанням стало обговорення культури регіону та національної самосвідомості. Не оминули й теми про владу, перипетії 2014 року, дороги та працевлаштування населення.

Насамкінець гості та журналісти порозмірковували про ініціативність громади у нас і на заході, майбутнє міста та його екологічну перспективу.