Здається, що життя головного героя-оповідача обертається лише навколо сигарет, пива, хворобливого кота та власної меланхолії.  Він працює у рекламній агенції, мріючи найскоріше звільнитися. З дружиною не склалося, не забарилося і розлучення. Живе один у, здається, чорно-білій квартирі, де не видно жодного промінця радості, допоки не з’являється…дівчина з дивовижними вухами! Він закоханий скоріше у вуха, аніж у саму дівчину. Але зовсім не її поява змушує героя віднайти сенс усього.

Чи то дивина, чи то маячня, або ж звичайний збіг обставин, у будь-якому разі, герою необхідно відшукати лише за місяць вівцю, яка не схожа на інших, бо є однією-єдиною у цілому світі.

Проблема не лише в тому, що герою доведеться розпізнати ту єдину вівцю серед тисячі інших. Він не знає напевне, чи повернеться додому, якщо не знайде її, або ж чи взагалі житиме. А ще герой турбується за свого близького друга Пацюка, котрий теж так чи інакше пов’язаний із диво-твариною.

Коротко кажучи, це Харукі Муракамі та його «Погоня за вівцею». Книга для тих, хто намагається боротися з життєвою посередністю. У цьому творі ви побачите Муракамі не тільки як письменника, але й філософа, що мандрує лабіринтами свідомості своїх героїв.

Мандруйте і ви.