Відволічемося від буденних проблем і поринемо у світ казки! Почнемо із сучасних казок української письменниці Наталії Суходольської-Сєдової. Так, саме сучасних! Історії казок зовсім переплітаються із життям.

Якось, коли одна дівчинка захворіла, мама купила їй апельсини. Але один із них виявився незвичайним – із ротиком та очима. Чарівний апельсин виконав заповітну мрію дівчинки – забрав усіх добрих людей із планети. А що сталося далі, знайдете на сторінках книги «Казки для всієї родини».

Чи чули ви про Єрошенко Василя Яковича? Цей педагог, письменник і майстер дитячої японської казки один із найшановніших людей Країни Висхідного Сонця. Як так сталося? Василь Якович з дитинства мріяв про Японію, і от у  16 років він вирушає у подорож, повну незвичайних пригод, драматичних подій і щирої дружби. Усе це описано у казочці нашої письменниці. До того ж, Василь Якович був незвичайним педагогом, а тифлопедагогом, займаючись навчанням незрячих дітей.

Але на цьому наші казки не закінчуються! Казки американського письменника Джоеля Чандлера Харріса заполонили серця багатьох маленьких шанувальників його творчості. Головний герой казок Братик Кролик, який разом зі своїми друзями натхненно вислизає з лап Братика Лиса. Але також наша пухнаста братія невпинно знаходить нових друзів та пригоди у лісі. Тому, весела компанія пухнастиків чекає на родинне читання!