23 грудня в нашій бібліотеці відбувся радіофлешмоб "Good Silent Party". Ініціатором заходу стала молода команда Good library.

Мета флешмобу – зруйнувати стереотипи щодо звичного сприйняття бібліотек, показати, що бібліотека може бути справжнім молодіжним середовищем, що рухається в ногу з часом. Акція також була націлена на популяризацію української книги у східних регіонах країни. "Це геть нове бачення бібліотеки. Ми хочемо зруйнувати шаблон про те, що в бібліотеці неприйнятно створювати вечірки. Гаразд, а якщо мова йде про тиху вечірку? От вам власне і рішення проблеми. Чудовим є те, що нас підтримали на всеукраїнському рівні", – зауважує наш працівник та ідейний натхненник акції Сергій Летучий. 

Вечірку підтримали 10 міст України. Флешмоб здійснювався у формі тихої вечірки в навушниках, до якої мали змогу в режимі онлайн долучитися бібліотеки з різних куточків України. Естафету розпочинала Луганська та Ужгородська ОУНБ. Напередодні зареєстровані учасники флешмобу, знаходячись у приміщенні бібліотеки, приєднувалися до радіоефіру та слухали музику, що транслювалася на базі мандрівного онлайн-радіо "Сковорода", власне за підтримкою якого й здійснювалася акція. Аудиторія танцювала під свіжі треки львівського діджея Маріка, одного з засновників музичного культурно-творчого об'єднання PROPAGANDA MUSIC у Львові. 

Упродовж флешмобу інші бібліотеки незалежно від місця розташування приєднувалися до заходу та проводили тиху вечірку у своєму бібліотечному приміщенні за аналогічним сценарієм. Кожен відчув на собі незвичну атмосферу тихої вечірки: учасники танцювали в навушниках, не створюючи шуму в бібліотеці. Підтримали ідею популяризації української книги відомий український письменник Сергій Жадан та  видавництво «Самміт-Книга». Письменник та видавці подарували книги, які організатори розіграли під час активностей у бібліотеці. Частина книг поповнила фонд Good library. Ідею вечірки підтримав також гурт Kozak System. Музиканти записали відеозвернення та запросили українців приєднатися до радіоефіру.

Такий формат припав до душі не тільки працівникам бібліотек, але й відвідувачам. Родзинкою вечора стало нагородження учасників конкурсу на найкраще фото з книгою. Переможці отримали в подарунок книги з автографами від Сергія Жадана та Сергія Тримбача. 

Прес-центр Good Library