Методичним центром ЛОУНБ було організовано семінар для працівників відділів комплектування районних ЦБС. У центрі уваги семінару було питання актуалізації бібліотечних фондів публічних бібліотек Луганщини. Основна проблема – наближення стану книжкових фондів наших публічних бібліотек до стандартів ІФЛА.

Бібліотекарі разом з методистами ЛОУНБ проаналізували ситуацію в своїх районах та намагались випрацювати рецепти виправлення вкрай складної ситуації: книжкові колекції в наших бібліотеках (особливо сільських) виявились застарілими, неповороткими та складними в управлінні. В результаті жвавої дискусії ми отримали дієвий механізм актуалізації фондів публічних бібліотек.

Окремо розглядалося питання ситуації навколо бібліотек в умовах створення об'єднаних громад. Детальну консультацію з цього приводу надала директор ЛОУНБ ім. Горького Риб’янцева І.П. Своїм досвідом поділились колеги з Білокуракинського району, де повним ходом йде створення нових органів самоуправління.

Друга частина семінару була присвячена проблемам оновлення бібліотечних фондів. Учасники семінару отримали від методистів обласного центру консультацію щодо співпраці з українськими видавництвами та декілька порад щодо проведення тендерних закупівель і роботі з системою Prozorro.

Виходячи з того, що наше суспільство перебуває в стані інформаційної агресії, поради про запобігання попадання книг антиукраїнської направленості на полиці наших бібліотек, надала завідуюча методичним відділом Старобільської ЦБС Куценко С.В.

На завершення семінару було винесене обговорення завдань, які постають перед публічними бібліотеками регіону у зв'язку з Постановою КМ України "Про припинення використання Бібліотечно-бібліографічної класифікації та впровадження Універсальної десяткової класифікації" від 22 березня 2017 р. № 177

Матеріали семінару дивиться за посиланням: матеріали семінару.