Поки на шляху звільнення наших територій від ворога стоять ЗСУ, у нас завдання одне – донатити, робити свою роботу якісно і задовольняти культурні потреби населення.

Протягом грудня минулого року наша бібліотека займалася важливою місією – розподіляла та надсилала книжки до 30 гуманітарних штабів і координаційних центрів Луганщини. До слова, там уже облаштовано додаткові можливості для переселенців – бібліотечні пункти.

Дві тисячі книг нам передав Міжнародний фонд «Відродження», а посприяв Український інститут книги. Така ланцюжкова реакція відбулася у межах проєкту «Підтримка промоції читання в Україні».

А ці книги видали за програмою «Соціальний капітал і академічні публікації», «Трансформація гуманітарної освіти в Україні» та «Видавничої програми» Міжнародного фонду «Відродження».

Як результат – близько 100 пакунків поїхали шукати своїх читачів серед ВПО Луганщини. Тепер заразом з іншими послугами в гумхабах можна отримати й добротну книжку – з історії, психології, менеджменту або ж наукпоп чи художку для дітей і дорослих.

Дякуємо МВ «Відродження» за підтримку і подарунки для переселенців Луганщини, які вимушено перебувають в інших регіонах України, шукають культурної розради і потребують нової літератури. Ба більше, ці книги обов’язково стануть важливою частиною формування фонду відновлених бібліотек Луганщини.

Пресслужба Good library