Загадкове слово на О відоме лише 27ом бібліотекарям і одному психологу/психотерапевту. І це непорушне коло. 

Найголовніша інформація – це нещодавній нетворкінг, який об’єднав бібліотекарів з різних областей України за проєктом «Мережевий бібліотечний шелтер» від Благодійного фонду «Бібліотечна країна», за підтримки Goethe-Institut.

Мандрівна бібліотека опинилася серед менторів програми й попередньо проводила роботу в мінігрупі з іншими коліжанками. З’ясовували з харків’янами, донеччанами, волинянами і луганцями спільне і відмінне у своїй роботі, обговорювали формати, які лишаються з нами, а які вже давно пасуть задніх. 

За проєктом готуємося облаштувати робочу місцину для колег ВПО у Черкасах і разом робити якісні послуги для переселенців і місцевої громади. І, звичайно, примножити співпрацю з іншими бібліотеками.

А тепер ближче до нетворкінгової події у селі Бузова на Київщині, яка проходила 20-22 грудня. 

День перший – веселі 30 з гаком кілометрів до місця події, зустріч палкого світанку. Далі – такі необхідні командоутворювальні вправи з методологинею Анною Валенсою, незабутній обмін цінними історіями. 

День другий – круговерть фотографій під час екскурсії, розмови про накопичення соціального капіталу з фахівчинею з подієвого маркетингу Наталією Склярською та дизайн бібліотечних просторів у контексті відбудови фізичної і ментальної з архітекторкою Єлизаветою Фещенко. Усі його чекали і він з’явився – психолог Юрій Великдус із суперовими психологічними практиками. 

День третій – ще більше фоточок й афоризмів зі словом на літерку О. Командна дискусія – що залишаємо і від чого відмовляємося у своїй роботі. Обговорення книжок про здоров’я з біологинею і популяризаторкою науки Даркою Озерною. Вайб міжнародної співпраці від культурної менеджерки Катерини Алексєєнко. 

«Це було необхідно» – констатує наша Юля Лисюк. «Ми пройнялися командністю, підтримали одне одного, зрештою, відпочили серцем. Найголовніше – наші бібліотеки неначе переплелися, знайшли точки дотику. І це не просто слова. Ми вже спланували, як будемо рухатися далі разом». 

Пресслужба Good library