Упродовж 2х місяців мандрівна бібліотека оздоблювала освітніми подіями свій проєкт «Пересувний цифровий хаб» у Черкасах. Про те, як це було і яких людей вдалося об’єднати навколо ініціативи, – запрошуємо почитати далі. 

Листопад – грудень минають під цифровою стріхою. Бібліотека здобуває перемогу в грантовій програмі від ГО «КримSOS» й отримує фінансову підтримку Агентства ООН у справах біженців. 

Наш проєкт – це Пересувний цифровий хаб від мандрівної бібліотеки, який уже розкачався у Черкасах і знайшов свою цільову аудиторію серед ВПО та містян. Завдання – допомогти переселенцям вибратися з бульбашки й інтегруватися у нову громаду, набратися цифрових навичок, аби впевненіше користуватися адміністративними послугами, професійному. Важливий концепт проєкту – дати майданчик і рівноцінні можливості для переселенців та місцевих жителів, сприяти взаємодії, підтримати їхній намір до професійного пошуку себе, соціалізації, самоствердження. 

Цифровий хаб кинув якір у привітному хабі-коворкінгу Halabuda. За 2 місяці команда мандрівних бібліотекарів провела тренінги у гібридному форматі, цифрові інтенсиви й індивідуальні консультації. Вчили базовим принципам копірайтингу, ефективно SMMити, турботливо листуватися. А ще допомагали учням ладнати з медійним світом і своїми ґаджетами. Досліджували соцмережі, месенджери та різні застосунки на смартфонах. 

Маємо цінні відгуки від випускників пересувного цифра-хабу. 

Містянка Тамара Суслова пройшла курс інтенсивів з цифрової грамотності, копірайтингу та SMM-менеджменту. Учасниця потребувала знань і навичок зі створення і просування власного контенту, прагнула бути конкурентоспроможною в цій роботі. 

«Такі програми дуже необхідні для спільних дій та спільного навчання. Дуже допомагає краще розуміти себе та тих, хто поруч. Мені важливо грамотно пропоновувати свої послуги та отримувати якісні від інших», – додає пані Тамара. 

Переселенка з Луганщини Тетяна Меньшикова працює секретарем. Ділиться, що в новій громаді їй комфортно, активно комунікує з містянами. Пані Тетяна приєдналася до курсу з ділового листування. Коментує, що такий інтенсив став у пригоді, адже вона щоденно працює з офіційно-діловим стилем й потребує актуалізації знань. 

Пенсіонерка Лариса Стрельчук проходила інтенсиви, які допомогли впевненіше користуватися своїм смартфоном. 

«Я отримала дуже корисну інформацію. З нами працювали компетентні викладачі, які відповідали на всі наші питання» – коментує учасниця. 

Після невеликих канікул цифровий хаб повернеться з новими силами і пропозиціями. Тож, пильнуйте інформацію на нашому календарі й у соцмережах. 

Пресслужба Good library