Тепліше закутуємося в пуховички. Вітерище неймовірно свище. Дерев’яну гойдалку з обійстя відірвало й викинуло на дорогу. Десь страшно гудуть ялини та смереки. Так ґудлайбристи ще не поверталися з відрядження.

Уже в автобусі спогади мотивують подивитися фото / відео. Поринаємо у думки про VIII Зимову школу молодих бібліотекарів УБА. І пишемо нову історію до щоденника-лепеті.

14-17 лютого троє бібліотекарів з Луганщини рушили маршрутом Сватове – Київ – Микуличин. За ці 4 дні вони пережили поїдку плацкартом, знайомство з колегами, мозковий інтенсив і зародження міцного партнерства. 

Отож, молоді ґудлайбристи Олександр та Анастасія, а також їхня колежанка Анна з Міловської центральної публічної бібліотеки занурилися в тему «Бібліотека в онлайні».

Назбирали для щоденника трохи вражень. 

Традиційно почали із знайомства. 37 бібліотекарів розказали про себе у колі «Усі знають, що я…». А тут безмежжя інфи: мають котів, не люблять малину, вчаться озвучувати книги, грають на фортепіано, мають талан оперної співачки, є донором крові, люблять фотографувати та вишивати. 

Далі перейшли до навчання. Говорили про таке:

А ще поділилися досвідом створення подкастів у бібліотеці. Розказали про штучний інтелект і нову приховану загрозу – дипфейки. Поки ми змінюємо фільтри в інстаґрамі чи монтуємо прикольні ролики – це не загроза. Однак щойно технологія потрапляє у руки зловмисників – чекай біди. Завдяки безкоштовним сервісам змогли «оживити» фото Ольги Кобилянської, Бориса Грінченка та Івана Котляревського. 

Передостанній день міркували про важливість програм для відеозв’язку. Google Meet, Telegram дзвінки, Discord – надійні помічники бібліотекарів. Поговорили про переваги кожної з програм і їхні можливості.

З теплотою записуємо в спогадах випускний, командні проєкти та їхній захист. Ніколи не забудемо теплу атмосферу дружньої вечері та суперові виступи від колег. 

Перегортаємо сторінку. Уже чекаємо на нові пригоди. Камінг сун.

Пресслужба Good library