Що було б, якби роль Віто Карлеоне з роману «Хрещений батько» Маріо П’юзо зіграла жінка? А самі декорації з Нью-Йорку змінили на Луганщину? Та й взагалі героями стали не сицилійські мафіозі, а українські бібліотекарі? Ага, сюжет ми переписали повністю. Однак незмінне тут – мафія. У найкращому сенсі. Бібліотечна мафія.

Нашим Віто Карлеоне у жіночій подобі є Інна Павлівна Риб’янцева, голова Луганського відділення УБА. Майкл Корлеоне та Сонні Корлеоне – директорка Good library Світлана Моісєєва, та заступниця директорки Ірина Фатєєва відповідно. Ролі Тома Хагена та Фредеріко «Фредо» Карлеоне зіграли б завідувачка навчально-методичного відділу Ольга Букреєва й методистка Good library Олена Сухарєва.

Починаємо мафіозні збори – Обласну школу керівника «Стратегії та рішення». 

«Що значить бути членом Української бібліотечної асоціації? Це означає стати членом великої родини», – каже вітальне слово Інна Павлівна. І саме ці слова наштовхують нас на подальший тон оповідки.

Потроху розпорошуємося. Місію школи пояснює пані Світлана: «На наш погляд, директори і методисти є керівниками, просто різних ланок. Тому, ми вирішили об’єднати цей семінар воєдино».

Енергійні, наполегливі, добрі, безвідмовні, непередбачувані та принципові – так говорять про себе учасниці в колі знайомства. Плавно переходимо до роботи в групах. 

Що таке методична робота?
Вичепили таке:

Організація методичної роботи? Є.
Говорили про:

Тут шуршали в групах. Будували гіпотези, як розподілити свою методичну роботу за її видами. І що робити, коли методиста катма, але є сміливець, який виконує його обов’язки і паралельно виконує інші завдання.

Планування, йоу!
Команди, до бою! Працювали над розробкою стратегічних напрямків роботи у перспективі на 3 роки. З основних напрацювань колег: цифрова освіта, промоція читання, самоосвіта, проєктна діяльність як обов’язковий окремий розділ плану, який може включати багато напрямків. 

Краш он досвід
Розказали, як двоє ґудлайбристів – Олександр та Анастасія – їздили на Літню школу молодих бібліотекарів. Кажуть, що варто звернути увагу на командну роботу, різні стилі управління та креативність. 

Хедшот від Ірина Василівни
Заповнюйте звітність. ЕСМаР ждьот і плачєт. Будуть помилки – звіт полетить назад і буде ата-та.

Збори мафіозі Луганщини всьо. Колежанки потроху збираються. Десь по віддаль лунають звуки лотків і кучеряві надії про світле біблмайбутнє.  

Пресслужба Good library