Цьогоріч незалежна Україна відзначає свій ювілей – 30 років. Саме стільки минуло відтоді, коли Верховна Рада України на позачерговій сесії 24 серпня 1991го ухвалила історичний документ виняткового значення для українців – Акт проголошення Незалежності України. Так, на карті світу постала нова держава. Здобуття незалежності є великою заслугою багатьох поколінь українців, які пройшли складний і довготривалий шлях задля самостійності, єдності та державності.

Сьогодні незалежність України – запорука вільного розвитку держав і народів Європи, а ще головна перешкода для російського імперіалізму з одвічною цікавістю до матеріальних і людських ресурсів  українців.

Ми часто наголошуємо на подіях, що вели до незалежності, серцевиною яких був Київ. Та кожен регіон України всі ці 30 років закладав цеглинки в будівництво свого дому. Напередодні річниці вирішили згадати, яким же був наш край упродовж 30 років, які важливі події, зокрема й трагічні, трапилися на шляху незалежності на Луганщині. Кожна згадана подія – це внесок у тодішнє й сьогоднішнє життя України. Майбутнє за нами.