Бдищ-щ-щ – барабанні палички сповіщають про таку жадану поїздку до бібліотек Луганщини.

Це щорічна вилазка, яку бібліотечні профі кличуть виїзним моніторингом діяльності публічних бібліотек свого регіону.

Із думкою про шикарні ставки, диких качок, фазанів, крутезні дитячі майданчики і неймовірних бібліотечних вартових Троїцького мікросвіту спішимо розказати деталі нашої мандрівки.

От-от і небо знову пустить свої слізки. Добігаємо до білосніжного бусіка, швидко затовкуємо сумки з пожитками і їдемо до Троїцького. Попереду моніторинг дев’ятьох публічних бібліотек – сільських і у самому містечку. Тепер важливе питання – хто сидить у білому бусі? А тут директорка Good library пані Світлана, райтерки і лекторки з фотоапаратом Юля й Настя, методистки Оля та пані Світлана. Далі – усе, як у тумані. Ладно, жарт. Далі – невідомість.

Але розвиднюється швидко. Нас зустрічають і починається моніторинговий марафон.

Побували у бібліотеках сіл Покровське, Аношкіне, Бабичеве, Лантратівка, Демино-Олександрівка, Воєводське та Багачка.

Припеклися полудневим сонцем у центральній бібліотеці та дитячці Троїцького.

Увечері поселилися у квартиру, де господарював малий кіт Тимофій, і почали шкрябати цей щоденник. Назвемо ці пункти «Залізні і Слабкі м’язи дев’ятьох Б-бібліотек».

Як казав Скрудж Макдак: «Якщо ми хочемо вижити, нам треба довіритися одне одному». Тому гортайте результати і знайте – бібліотекарі нам довірили найсокровенніше. Це звіти, коментарі користувачів і таємні закутки бібліотек.

Залізні м’язи дев’ятьох Б:

Слабкі м’язи, які підкачаються з часом:

Качки, фазани, красивенні ставки, миловидні засаджені огороди – це замість приміток до цього щоденника та окремий пункт нашого захвату.

І останнє. На фінальну зустріч до центральної бібліотеки з’їхалися усі бібліотекарки, аби послухати коментарі, вихопити поради. Це до того, що кожна бібліотекарка добиралася своїми силами, адже автобусів у Троїцькій ТГ немає. Відстані шалено великі, а бажання працювати – не менше. Це найголовніше, що ми підкреслюємо в щоденнику жирнющим маркером.

Ми неймовірно вдячні за гостинність, щирість і зворотний зв'язок. Спасибі, що послухали зауваження та відстояли те, до чого ми так хвацько чіплялися.

Коротше, від методистів – прописані рекомендації, і побачимося на зборах.

Про другий день у Троїцькому – як ми лепетали під час медійної грамотності та чи вподобали трійчани нашу антилекцію про «Сім чакр Тараса куна (Шевченка)» – читайте тут: http://library.lg.ua/uk/article/1247

Пресцентр Good library й ота сама команда, яка моніторила бібліотеки