Це бібліотечні методисти. Розумні та віртуозні люди. На Луганщині їх не так багато, але їхня причетність завжди відчутна. Якщо вам прочиталося слово «приреченість», – то це не випадковість.

Коли вони звітують, розгортається ціла епопея безперервного робочого процесу. Цей методичний рік почався з онлайн-наради. Закінчили розмови про підсумки 2020 року, почали нові теми.

Ви знаєте, що Українська бібліотечна асоціація має багато напрямків діяльності, ага?  Обговорюємо це. Кожна людина хоче відчувати себе потрібною. І з такого прагнення може виплисти волонтерська співпраця з бібліотекою. От ми всією бібліотечною когортою навчаємо старших людей IT. А часто споживачами таких послуг є історики, філологи, шахісти – і здебільшого всі вони готові поділитися досвідом. Та все залежить від уміння бібліотекаря цю співпрацю будувати, комунікувати, пояснювати вартість такої допомоги з боку користувачів, дарувати своєрідні «плюшками».

Серед актуальних питань наради – як бібліотекарі готуються відзначати роковини Бою під Крутами. А ще День народження УБА – як його відсвяткувати разом. А разом – це не лише з бібліотекарями, а й користувачами, партнерами, близькими друзями, людьми, що жодного разу не чули про асоціацію, але підтримують будь-який корисний двіж.

 

Пресцентр Good library