23 лютого 2017 р. Луганська обласна універсальна наукова бібліотека ім. О. М. Горького спільно з Луганським обласним відділенням Української бібліотечної асоціації провела перше заняття в школі методистів центральних районних та міських бібліотек Луганської області за темою «Аналіз та стратегічне планування роботи методичних служб». На семінарі були присутні завідувачі методичних відділів та провідні спеціалісти центральних районних публічних бібліотек Луганської області.

На семінарі обговорили питання електронного звітування роботи бібліотек області та розглянули помилки кожної бібліотеки в складанні звітів у системі електронного моніторингу роботи бібліотек ЕСМаР. Окрім цього, методисти звернули увагу на форми безперервної освіти для бібліотекарів у ЦБС та інноваційні форми роботи в бібліотеці.

Роботу над помилками  в ЕСМаР проводили заступник директора Моісєєва С. А. та методист Фатєєва І. В. Директор ЛОУНБ  ім. О.М.Горького Риб'янцева І. П. та методист Старобільської ЦБС Куценко С. В. розглянули питання переформування роботи сільських бібліотек у нових умовах життя книгозбірні.

На засіданні директор Риб`янцева І. П. демонструвала презентацію «Публічні бібліотеки Луганського регіону». Методист ЛОУНБ Крестініна Н. А. розглянула питання впровадження в роботу сучасних бібліотек нових форм роботи й провела презентацію «Інноваційні форми роботі в бібліотеці: вивчаємо досвід». Після цього відбулося обговорення цього питання з методистами регіону.

Матеріали семінару