«Піду заварю мате», – Сергій насипає подрібнені зелені чаїнки до чашки. Анастасія ж наливає води у чашку і йде сідати за лептоп.

Готовність 5 хвилин. Зараз ZOOM розчинить у собі вечір, і почнеться вечірка. Ні, не тиха, а достатньо голосна й затишна.

Почали.

На вечірку «„Бібліотека та|ще”: теплі кнушки від Луганського осередка УБА» завітали письменники й письменниці: Люба Якимчук, Сашко Дерманський, Іван Андрусяк, Вікторія Амеліна, Артем Полежака, Марія Козиренко. А ще музиканти та виконавці: Борис Севастьянов, співак та автор пісень, й Артем Воробйов, соліст гуртів «сТО Кривоструй» та «Fever».

Кнушки. Те, з чого ми почали. Узагалі коли спитати у ґуґла, то вам запропонує купити велетенські деталі до трактора. Але збором тракторів ми не займалися. Гуртувалися над літературою, музикою і бібліотекою. Бо кнушки – це історії, які ми збираємо докупи. Це історії наших гостей.

Фішкою вечірки стала особлива річ / істота, яку кожен із гостей приніс із собою. Так, ми познайомилися із котиками Сашка Дерманського, Люби Якимчук й Івана Андрусяка. Помилувалися червоною і золотистою гантелями Вікторії Амеліної та Сашка Дерманського, бо письменники не лише розумні, а й дуже прокачані. Пройнялися книжкою із картинами Роквелла Кента, яка надихає Марію Козиренко.

А ще дізналися про гітару та акустичний поролон Артема Воробйова та мильні бульбочки і празького ґолума Артема Полежаки.

Далі поезія, проза і музика захопили серця. Не вистачало лише ліхтариків, які покачуються в такт музики і затишних свічок, що мружаться від слів. Кайф.

Кожен митець отримав свою порцію капосних питань. Про стереотипи, за якими не сумуватимуть, бібліотечні формати, які не сприймаються, у яких випадках бібліотеку краще спалити, образ бібліотекаря, якого не хотілося б зустрічати.

Деякі відповіді вже занотували, бо то цінно:

Насамкінець затишно розказали про Українську бібліотечну асоціацію. Бо вона крута, що допомагає гуртуватися небайдужим книголюбам.

Пресцентр Good library