26 і 27 червня відвідали «Основи відеоблогерства» від Юрія Кочкарова, режисера, сценариста, фотографа, письменника, тренера соціальних і комерційних проєктів. Спитаєте, як минуло? Фантастично.

Протягом двох днів працювали над теоретичною і практичною частинами.

Поговорили про види відеоблогів і найпопулярніший контент ютубу. Перше місце посідає розважальний. Далі – журналістські/блогерські розслідування, інтерв’ю та розвиток власного бізнесу.

Заглибилися і в саме фільмування. Але спочатку теорія. Ідея, цільова аудиторія, мотивація знімати – препродакшен займає найбільше часу. Тому, 70 – 80% це підготовка до самих зйомок.

Маленькі поради від тренера:

Чи знімали ми? Так. Кожна команда отримала завдання зафільмувати ролик на соціальну тематику. Це і домашнє насильство та його круговерть у родинних відносинах, і стереотипи, нав’язані обом статям. А ще труднощі, з якими стикаються ВПО.

Ми ж зняли один розгалужений сюжет:

Бонусом отримали нагоду познайомитися із технічними можливостями програми Adobe Premiere. Крім того, дізналися про дві важливі статті закону, що захищають блогера/журналіста. Це стаття 34 Конституції України та стаття 302 Цивільного кодексу України.

Словом, ми задоволені. Пішли замовляти базовий набір блогера.

Тренінг відбувся у проєкту «Голос жінки має силу 2020», який реалізує «Фундація прав людини» за підтримки Інституту міжнародних культурних зв’язків (Institut für Auslandsbeziehungen) та Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.

Пресцентр Good library