Що об’єднує трьохсот людей? Спільні інтереси як мінімум. Як зібрати цих же людей одномоментно в єдиному місці? Зайти в Zoom. А навіщо, власне? Та звітно-виборча ж конференція Луганського обласного відділення УБА.

Gucci конференцію відкрила Інна Риб’янцева, голова Луганського обласного відділення Української бібліотечної асоціації. Підхопила її Світлана Моісєєва, директорка Good library.

Також до конференції доєдналися п’ять представників Президії Всеукраїнської громадської організації Українська бібліотечна асоціація. Серед них – Оксана Бруй, президентка ВГО УБА, та віцепрезидентки Лариса Лугова й Ірина Шевченко.

«Можемо подякувати карантину, що маємо змогу зібратися такою значною кількістю. Але скрізь будемо бачити лише плюси. Ви перше відділення, яке освоює новий формат звітно-виборної конференції. Ваша сила та енергія допомогли відновити обласне відділення. Більше трьохсот учасників – це чудовий показник для неформального об’єднання», – прокоментувала Оксана Бруй.

Конференція працювала на 14 локаціях. Учасниками стали бібліотекарі з усіх районів області, окрім Міловського. У ньому, на жаль, дійсних членів УБА поки немає. Така ж ситуація і в м. Сіверськодонецьк. Але місто на нашій конференції представили партнери та друзі ЛОВ УБА – місцеві громадські активісти.

Чим пишаємося за чотири роки? Слово тримає Інна Риб’янцева. «Приводів достатньо. Найперше, ми збільшили членство в регіональному відділенні. Тепер нас 360 учасників. Це, вважаю, позитивний показник нашої адвокаційної діяльності. Також протягом цього часу провели не лише фахові семінари, вебінари та конференції, а й активно займалися неформальною освітою серед населення. Крім того, після вимушеного переїзду змогли відновити інформаційно-ресурсний центр «Вікно в Америку» у Старобільську».

Поговорили й про фінанси. Світла Куценко, секретар ЛОВ УБА та завідувачка методичного відділу Старобільської центральної бібліотечної системи, відзвітувала про кошторисні витрати відділення.

Обговорення. Лише позитивні відгуки. А ще пропозиції визнати задовільну роботу громадської організації. Приємно, що це прозвучало і з вуст самих членів ЛОВ УБА, і колег із Києва та Львова. А ще ми серед тих, хто тримає Аріфа Багірова, громадського активіста, на Луганщині.

Gucci вибори. Руки готові. Секретар фіксує голоси. Головою ЛОВ УБА майже одноголосно переобрали Інну Риб’янцеву. Новий склад Президії Луганського обласного відділення УБА затвердили:

Кінець? Аж ніяк. Одразу ж після закінчення конференції нова президія провела перше засідання. Робота з молоддю, адвокація УБА, інклюзія та освіта бібліотекарів – відразу визначили пріоритетні напрямки роботи.

Отож, якщо дочитали до цього рядка, розкажемо бонусом про Gucci gang. Словник сленгу підказує: gucci – добре, класно, суперово. Gang же – товариство, команда однодумців. Виходить Луганське відділення УБА – класне товариство по-бібліотечному.

Пресцентр Good library