21 лютого  ми вирушили до Луганського національного університету імені Тараса Шевченка, аби зустрітися з відомим українським журналістом, істориком, публіцистом, а також редактором інтернет-видання «Історична правда»  Вахтангом Кіпіані. Говорили про фільм «Наші найперші. Українські відкривачі Канади», у якому Кіпіані ділиться своїми спостереженнями щодо українізованих міст Канади.

Історик та журналіст розповів про мандрівку разом зі знімальною групою до Канади з метою відшукати нащадків українських першопоселенців, дослідити всю історичну правду, яка підштовхнула українців до доленосного кроку – покинути рідну землю та вирушити до раніше незнаної країни. 

Окрім того, Вахтанг Кіпіані заохочував студентів продовжити досліджувати тему української діаспори, бо залишилося досить багато недоторканих тем, які просто необхідно пізнати та усвідомити.

А ще ми отримали в подарунок від журналіста книгу «Українська канадіана»  про початок історії українців у Канаді. Тож, шановні наші читачі, поспішайте ознайомитися з надзвичайно цікавим дослідженням! 

Дуже радимо переглянути фільм «Наші найперші. Українські відкривачі Канади»: