Художники, автори віршів та прозових творів, піаністи й танцівники – усі вони юні книгомани Луганської області, фіналісти третього етапу Всеукраїнського конкурсу «Книгоманія». Літературну подію для учнів шостих та сьомих класів організував Форум видавців.

Цього року Good library вирішила взяти на себе організацію третього етапу Конкурсу, адже дитячої обласної бібліотеки, на яку покладається зазвичай така відповідальність, на Луганщині немає. А юні читачі – активні й талановиті – уже поборолися за звання «Суперчитач області». 

Підтримали ідею та провели в себе перші два етапи конкурсу Лисичанськ, Кремінна, Сватове, Троїцьке, Новопсков та Сєверодонецьк.  За умовами третього етапу діти-фіналісти виконували письмові тестові завдання та ділилися розгорнутими відповідями на питання. Опісля ми зустрілися з фіналістами в ZOOM-і, щоб поспілкуватися та підсумувати бали. Говорили про книги та позитивне або негативне враження від них, діти розказали, що планують прочитати влітку.

«Приємно було чути думки дітей, але просто неможливо оцінювати, бо кожен – найкращий!», – говорить Оля Букреєва, координаторка фінального етапу конкурсу в Луганській області.

А напередодні фінальної зустрічі організатори «Книгоманії» подарували дітям можливість поспілкуватися онлайн з відомими українськими письменниками. Учасники говорили з Іваном Андрусяком, Сашком Дерманським, Галиною Вдовиченко, Валентиною Захабурі та Ольгою Купріян. «Здатність ставити цікаві питання, як відомо − ознака доброї ерудованості. Ми, журі третього етапу в Луганській області, дуже пишаємося дітьми, які проявили себе на тих зустрічах та підтримували бесіду», – коментує онлайн-зустріч Оля. 

А переможницями «Книгоманії» стали семикласниці Софія Родкіна з міста Лисичанськ та Ганна Статко зі Сватового. Вітаємо дівчат! Регіональні організатори розповідають, що учасниці блискуче впоралися з письмовими завданнями, відповідали на усні питання та були активними учасницями зустрічей із письменниками. Дівчата отримають дипломи зі званням «Суперчитач області».

Не можемо не відзначити й інших дітей, адже кожен з них по-своєму особливий. Чарівний художник Захар Бабушкін, спортсмен Микита Балан, яскрава та багатогранна Софія Бондар, зосереджена та цілеспрямована Анастасія Валин, товариський Захар Кривенко, скромна Ганна Марчук. Діти, чудова робота!

Пресцентр Good library та організатори конкурсу на Луганщині