Історія така: ми онлайнові. Тобто наразі 90% нашої роботи зводиться до віртуалізованого обслуговування клієнтів Good library. Домашня випічка від нас – онлайн-тренінги з різними смаками.

Кекс перший. На початку квітня запустили обласний IT Марафон для дітей і підлітків.  Це інтенсивне навчання за трьома напрямками – блогерство в YouTube, освітній Minecraft та кібербезпека / медіаграмотність.

До онлайнового Марафону приєдналося 52 дитини з Лисичанська, Кремінної та Старобільська. Зараз тренери працюють з п’ятьома групами за різними курсами на платформі відеоконференцій Zoom. Тренінги з Minecraft та кібербезпеки / медійної грамотності проводять тренери Регіонального тренінгового центру (далі РТЦ) Good library Анастасія Літашова, Юлія Дубова та Олександр Козирев. Курс з блогерства очолив медійник та громадський активіст із Сіверськодонецька Максим Жуков.

Заняття за кожним курсом тренери проводять один раз на тиждень – у п’ятницю, суботу та неділю.  Тривалість усього Марафону розрахована до кінця квітня.

Кекс другий. Перейшов у онлайновий формат і клуб програмування Code Club. Тренер Віталій Скиртач вчить кодклубівців конструювати вебсторінки за курсом HTML/CSS.

Кекс третій. Ще одна приваблива можливість для дитячого саморозвитку – затишний проєкт LOFT. Щонеділі психолог Олександр Солдатов зустрічається з дітьми у Zoom, щоб обговорити теми особистісного розвитку, цінностей, толерантності, інклюзії, проблемного самопізнання.

Кекс четвертий. Також тренери-філологи РТЦ уперше провели для дорослої аудиторії онлайновий тренінг з нового Українського правопису. Навчання пройшли учасники з Івано-Франківської та Донецької областей, а ще Діма звідкись :)

Кекс п’ятий. Для колег-бібліотекарів окремий шар освітнього крему. Методистка Оля Букреєва у домашньому колі на платформі Zoom збирає бібліотекарів Луганщини, аби вкотре розкрити ширококрилу теми інтелектуальної власності. А Олена Кузнецова з Катериною Сидоровою говорять з колегами про організацію бібліотечної хмарочосної роботи в нових умовах, зокрема переходу до ОТГ.

Кекс шостий. Продовжують ґудлайбристи надавати консультаційну допомогу всім охочим і за онлайн-проєктом з цифрової грамотності від Мінцифри «Дія. Освіта».

Вас цікавлять наші освітні напрямки? Ви б не проти і собі долучитися? Тоді запрошуємо ближче познайомитися з послугами нашого Регіонального тренінгового центру, зокрема обрати і для себе освітній напрямок.

Смачних і корисних вам кексів!

Пресцентр Good library