Перли штучного інтелекту «Кібер-Пушкін», суть поезії в числах, обговорення «неординарних» тем для творів, літературно-музичний джем – так ми провели «Літературний БУМ»!  19 лютого наша команда бумівців укотре чудово провела літературну зустріч. На жаль, не всі заплановані теми вдалося охопити, але через те не засмучувалися. 

Говорили про цікаві й дещо неоднозначні речі, як от, наприклад, машина «Кібер-Пушкін» як засіб літературного стьобу. Машина сама швидко пише й читає такі собі «вірші», які  іноді перетворюються на справжню маячню, але…погратися можна :) Також цікавою видалася тема поезії в числах: жодних слів, тільки числа, і специфічні рими. Ось поезія Пушкіна для прикладу:

17 30 48

140 10 01

126 138

140 3 501

Головна умова прочитання таких віршів – уголос і максимально виразно. А сенс – то другорядне. На темі «божевільних» творів вирішили зупинитися. Бумівці згодилися написати «своєрідні» твори для наступної зустрічі, обравши одну тему з двох запропонованих, які власне самі й вигадали: «Вплив Макіавеллі на планету Марс» та «Основні життєві помилки, котрих припускаються хом’ячки в особистому житті». Усі охочі можуть приєднатися до нас!

Наостанок, як домовлялися, влаштували справжній джем: дві гітари, тендітна скрипка, невгамовний саморобний шейкер і, звичайно, поезія. Це треба було почути! Звучало досить гармонійно :)

Наступний БУМ запланований на березень! Теми «Вплив навколишньої дійсності на створення поезії» та «Сучасна поезія на прикладі книги «Абрикоси Донбасу» Любові Якимчук і «Тамплієрів» Сергія Жадана» обговоримо вже навесні. Обіцяємо, що підкинемо ще декілька цікавеньких тем для бесіди!