Данило проявляє організаторський хист. За півгодини до початку майстер-класу він попереджає друзів, що вже зібралися йти з бібліотеки, – скоро все почнеться. А друзі вже знімають куртки, згуртовуються та чекають на волонтерок із «Червоного Хреста».

Дівчата щосереди приходять до бібліотеки і щоразу з новим майстер-класом. Учора були розмальовки 3D-картин на полотні. Діти озброїлися пензлями і взялися до роботи. Полотна виявилися чималими. Усе це нагадувало складання здоровенного пазла, тільки-от кольорами його наділяти довелося самостійно. І це виявилося найцікавішим. Учасники об’єдналися, систематично підходили до барвистого заняття, виявляли стійкість, терпіння і старанність. Навіть шибайголова Владислав оповився спокоєм аж на годину. Це диво smiley

Розмалювати два полотна команда не змогла. Доведеться розтягти задоволення на декілька занять. Команда митців каже, що від додаткових рук не відмовилися б. Тож, приєднуйтеся!

Цей та інші майстер-класи від «Червоного Хреста» – частина бібліотечного проєкту LOFT. Ми намагаємося створити затишну атмосферу для дітей і підлітків, де вони відчувають себе впевнено, вільно, проявляють творчість, знаходять себе або ж допомагають це зробити іншим. «Наші заняття спрямовані для отримання потрібних навичок для емоційної стійкості та стабілізацію психоемоційного стану», – говорить волонтерка та психолог Крістана Шаблакова.

Окрім майстер-класів, є ще й психологічні тренінги у вигляді гри. Проводить їх психолог Олександр Солдатов. Такі зустрічі перетворюють бібліотеку на Камелот, де щоразу збираються за круглим столом хоч і неповнолітні, але відважні лицарі. Вирішують різні проблеми. Загалом – особисті. Методика психолога базується на ситуативних діалогах: діти випробовують себе в різних соціальних ролях і відразу ж аналізують власну поведінку.

Учасники LOFT-у – діти і підлітки 8 – 16 років.

Графік занять:

Щосереди о 17:00 – ігрові заняття з психологом.

Щоп’ятниці о 17:00 – майстер-класи від волонтерів «Червоного Хреста».

Без попередньої реєстрації.

Адреса: площа Базарна, 32-А.

Турбують питання? Телефонуйте до пана Олександра III: 099 765 32 97

 

Безпечно, як на горищі. Тепло, неначе з котами.