Естафета виставок до 80-річчя Луганщини дійшла до фіналу. Приємно відзначити, що більшість бібліотек області відгукнулися на нашу пропозицію та представили разом понад 55-ти топонімів! У Фейсбуці на сторінках бібліотек-учасниць конкурсу користувачі могли побачити фото та описи тих топонімів, які мають туристичну привабливість та неабияку цінність для жителів тієї чи іншої місцевості.

Нагадаємо, що  наша бібліотека разом із Луганським обласним відділенням УБА запропонували іншим бібліотекам області поглибити знання населення з краєзнавства і приєднатися до проведення циклу інформаційно-книжкових виставок під єдиною назвою ‒ «ТОПоніми Луганщини». Цю ідею присвятили 80-річчю Луганської області.

І от ми перейняли естафетну паличку від Троїцької ЦБС. Мета заключної виставки – охопити ті місця і топоніми,  які ще не згадувалися. На жаль, у зв’язку з відомими політичними причинами, певна частина області, а з нею і чимало цікавих пам’яток культури, стали тимчасово недосяжними для нас. Через ті ж самі причини не всі бібліотеки області змогли взяти участь у конкурсі. Саме тому Good library із задоволенням та великою відповідальністю взялася за висвітлення цікавинок Перевальського, Брянківського, Алчевського, Свердловського та інших районів.  Пропонуємо вашій увазі садибу Мсциховського, «Королівські скелі», «Мергелеву гряду», «Мар’їн стрімчак», садибу Юзбаша та декілька інших не менш захопливих розповідей про Луганську область, про які ви, можливо, раніше не чули…

Але зараз не про нас, бо ж всі без виключення бібліотеки області якнайкраще представили свою місцевість. Також маємо нагадати про ще одну важливу деталь конкурсу. Дорогі колеги, серед представлених вами  топонімів оберіть, будь ласка, один на власний розсуд та напишіть про нього невеличку статтю, яка матиме шанс потрапити до Вікіпедії.

Дякуємо бібліотекам, які вже надіслали нам статті. Якщо у вас будуть доповнення, чекаємо на них (як і на статті всіх інших учасників) до першого вересня. Після цього активно підбиватимемо підсумки wink