Уда – дівчинка-підліток, головна героїня книги норвезької письменниці Ніни Е. Грьонтведт «Абсолютно нецілована». І ось одного разу  Уда  отримує чудовий подарунок – щоденник, у який негайно починає записувати найщасливіші заразом і найхвилюючі моменти зі свого життя. Дружні посиденьки з найкращою подругою, драматичні історії, пов’язані з хлопцем, який подобається Уді, кумедні випадки в родині, шкільні веселощі – усе це дівчинка оповідає щиро, дуже детально та ще й підсилює власні враження цікавими ілюстраціями.

Кожен день є незабутнім, навіть ідея завести вдома курей здається Уді неймовірною пригодою! Отож, що й казати про любовні переживання. Дівчинка закохана у старшого брата своєї найліпшої подруги.  Кожен рядок про це сповнений милих та теплих ноток, особливо це спостерігається тоді, коли Уда усвідомлює, що вона геть не вміє цілуватися! 

Друзі, пропонуємо вашій увазі сцену з книги!

Уда в лісі

Уда цілує дерево, уявляючи перед собою Стіана

– Ох, Удо! – теж зітхає дерево-Стіан, а я обвиваю його руками.

– Kiss me! – прошу я. (…)

– Оh yes! – відповідає дерево-Стіан.

Я притуляюся до нього, близенько-близенько, і ми цілуємося!

Чи це не зворушливо? Але найцікавіше попереду. У ту мить, коли Уда цілувала дерево, уявляючи на його місці Стіана, позаду дівчини щось заворушилося, хтось почав «хіхікати». Уда червоніє та палає від сорому, особливо тоді, коли бачить перед собою зовсім незнайомого хлопця. Так у щоденнику Уди з’являється ще один герой на ім’я Альфі. А перший поцілунок дівчинки ще попереду:)

Ця книга – невгамовність та безтурботність, чутливість та відчайдушність, рішучість та вихованість, а ще іноді купа дурощів, наївних вчинків та жартів! Підлітковий період є прекрасним та незабутнім. Що, власне, і доводить нам письменниця.