Як воно – стати дотичним до створення цифрових хабів у бібліотеках? Приємно і відповідально одночасно. Протягом 2х років ВГО Українська бібліотечна асоціація і Мінцифра втілюють проєкт «Розвиток спроможності Хабів цифрової освіти».

І от 26 – 27 жовтня. Вирішильна мить – підсумковий круглий стіл, на якому зібралися послухати про розвиток порталу Дія, окреслити завдання майбутнього проєкту і зміст посібника для працівників цифрових хабів.

Долучилася до проєкту і ґуд директорка Світлана Моісєєва:

«Протягом цього часу я є однією з експерток проєкту. Тож, для мене важливо приїхати і розказати про майбутні завдання бібліотек-хабів. Крім того, команда Луганської ОУНБ має свій досвід надання цифрових послуг в мандрівному форматі».

Підсумовуємо і для себе роботу у дворічному проєкті:

Ви запитуєте, що робитимемо зі смартфоном? А підемо з ним сіяти зерна цифрової освіти. Якщо не метафорично, то він стане в пригоді під час практичної роботи з користувачами.

Проєкт «Розвиток спроможності Хабів цифрової освіти» стартував 2021го року з ініціативи Української бібліотечної асоціації і фахівців Мінцифри.

Улітку 2022го вийшов практичний посібник «Бібліотеки – Хаби цифрової освіти».

У жовтні-листопаді 2022 року, попри обстріли і блекаути, почалося онлайн-навчання для тренерів регіональних тренінгових центрів всіх областей України. Його мета – дати знання для зміцнення спроможності бібліотек організувати цифрові послуги.

«До тренінгів долучилися не лише фахівці з Луганщини та всієї країни як слухачі. А й інші члени команди Good Library уже як експерти»

 – Світлана Моісєєва.

Навесні 2023 року РТЦ з 12ти пілотних областей України запустили навчання для бібліотекарів-координаторів бібліотечних хабів у своїх регіонах.

Завершальний етап проєкту – червень-вересень цього року присвятили організації освітніх заходів для клієнтів бібліотек.

Підсумковий круглий стіл «Розвиток спроможності бібліотек як Хабів цифрової освіти» (у межах проєкту підтримки Дія) за фінансової підтримки ПРООН та уряду Швеції відбувся в Науковій бібліотеці ім. Денисенка Київської Політехніки в м. Київ.

 

Пресслужба Good Library