Фішка пана Тараса – авторська книжка і яскраве жовте худі. Зі збіркою творів луганський вчитель і письменник Тарас Кучеренко заходить у привітну Бібліотеку Джона Маккейна на просторі Дніпровської Центральної міської бібліотеки.

Ми поруч. За декілька днів до цього колеги-дніпряни блискавично відреагували на ідею разом провести презентацію книжки. І от нарешті знайомимося з «Моїм четвертим коханням в Абісинії».

Щемко і зворушливо. Попри вечірню пору, в аудиторії багато сонця. Жовте худі неначе намагається хоча б трохи осяяти подекуди сірі спогади з 2014го – початок шляху луганського переселенця.

Далі – вчителювання у Кремінній, перші уроки українською, збирання повітря на повні груди, подальші пошуки нового прихистку. Потім – Дніпро і довга адаптація до ще однієї перегорнутої сторінки. Пізніше, 2020го, з’являється перша книжка «Переселенські хроніки» – важка і болісна.

Упродовж 2021-2022 пан Тарас пише есеї, оповідання, історії та свою надзвичайну казку «Ліфт», яку, до речі, уже читають на уроках знайомі вчителі.

Повномасштабне вторгнення спершу консервує думки. Усі вони ретельно складені до купи в ноутбуці автора, а пізніше виникає потреба видати написане.

І от ми тут. Говоримо про книжку, яка вже має своїх прихильників. Говоримо про те, як далі будувати майбутнє, як об’єднуватися і берегти своє. Чуємо молодь, чуємо старше покоління. Як добре, що ми вміємо так добре слухати одне одного.

Дякуємо пану Тарасу за «Моє четверте кохання в Абісинії». Полюбили кожен рядок.

Дякуємо надзвичайно турботливим колегам Дніпровських міських публічних бібліотек за те, що відгукуєтеся на всі ідеї і пропозиції.

Любимо❤️

Прес.Кобза.Центр Good library