Східний тур письменника Макса Кідрука не оминув і Старобільськ. Після Сєвєродонецька та Щастя автор з командою приїхав до Good libarary з презентацію нового роману «Доки світло не згасне назавжди». Сталося це 29 жовтня 2019 року від Різдва Христового.

Бонусом презентації стала доповнена реальність. Автор розповів, що до книжки створили мобільний застосунок. Він допомагає оживити сюжет, заглиблює у його нелінійність, відправляє читача в різні місця, де відбуваються події роману. Читачу варто лише навести смартфон на окремі піктограми в книзі – і відбудеться віртуальна магія. А ще в застосунку є чат, де можна побазікати з героями.

Важлива ремарка. Окрім того, що Макс Кідрук – письменник, мандрівник, колумніст, він ще й єдиний представник технотрилера в сучасній українській літературі. Також Кідрук активно популяризує у своїх творах науку, розкриває доволі скрупульозні наукові факти й теорії.

На самій презентації автор навіть продемонстрував прийоми дослідження окремих фактів з науки, медицини та фізіології. Секретики людського мозку, «вбивчі» білки́, видимі/невидимі спектри світла – як це все стосується сюжету «Доки світло не згасне назавжди»? А стосується, і на цьому все. Читайте.

«Рухаюся в бік гостросоціального роману», – говорить автор. І радить зі свого почати читати книги «Де немає Бога» або «Зазирни у мої сни».

Стилістично Кідрук хоче бути схожим на Девіда Мітчелла («Хмарний атлас»), а прикладом самобутнього твору, що живе своїм життям, вважає картину Едварда Гоппера «Опівнічники». До неї автор радить «навідуватися», коли кортить заглибитися у свободу сюжету.

На цьому поки все. Тур триває. Деталі про майбутні зустрічі – тут.

Прес-центр Good libarary