Паперові скляночки наповнені гарячими напоями. Гості переповнені міркуваннями про рідне місто. Культура – гарне поняття, але чи є в ньому гармонія? Чи задовольняє старобільчан культура міста? Якщо ні – то в чому проблема\ми?

Про те, як оновити та зміцнити ауру Старобільська, говорили під час світового кафе в межах проєкту “Дослідницька Арт-резиденція «Аура міста»”.

Панове, які проблеми? Бюрократія, повільні темпи реставрування історичних будівель або взагалі не виконання робіт, пасивність працівників культури, правова необізнаність. Це намисто негативних факторів нанизувати можна ще довго.

Як залучити молодь до культурних перетворень? Гарантувати кар’єрне зростання, обдарувати можливістю керувати культурними установами, створити школи молодого лідера, сприяти активній молодіжній дипломатії.

Чи є креативні культурні ідеї? Ха, є! Естримальний туризм: добіжи до роботи на підборах, спробуй не сконати без житла, візьми участь в акції «Сухі та чисті ніжки після дощу». А ще: екскурсії крейдяними горами, запливи на байдарках, створення квест-кімнат у недобудованих приміщеннях, легенди міста як фішки, зони відпочинку для всієї родини у Sherwood.

Світове кафе продовжується! Чекаємо ваші пропозиції у коментарях нижче. Лишень не забудьте запастися кавою або чаєм ;)

Прес-центр Good library