Хтось вчиться писати тексти, а хтось – коди. Це програмування, крихітко!

Раді повідомити, що вже розпочали новий сезон наших програмних мандрів у клубі програмування Code Club.

Пілотна серія – знайомство з учасниками-новачками та привітання першопрохідців. Тренер Сергій Марченко та координаторка Юлія Дубова вийшли до дітей зі зламаним мікрофоном. Сказали, що так треба, бо то така гра. Але спочатку розповіли дітям та їхнім батькам про сам клуб.  Він є частиною всеукраїнської мережі Code Club UA.

Тут вчаться програмувати, створюють проєкти, спілкуються і розважаються. Учасники – діти від 8 до 13 років. Але серед «кодклабістів» є і семирічні, і п’ятнадцятирічні. Головне, як запевняють організатори клубу у Старобільську, –  це мотивація і бажання.

Scratch, HTML, CSS, Python – це ті програми, з якими мають справи діти. Також Code Club у бібліотеці пропонує участь у хакатонах, мітапах, тематичних вечірках, конкурсах з програмування.

Мікрофон себе нарешті проявив. Пройшовся колом. Діти розповіли про свої мрії, очікування. А батьки поділилися побажаннями. «Я хочу, щоб наші діти були розумнішими за нас», – мрія однієї з матусь. Пропонуємо трохи її переінакшити. Нехай це буде найприємніша хімічна реакція: ми вчимо дітей, а вони – нас.

А вагони Code Club-у в Good library вже заповнені. Працюємо з двома групами. Наступний набір учасників до клубу – уже з нового навчального року.  

Детальніше про навчання у клубі програмування тут: http://library.lg.ua/uk/article/688

Прес-центр Good library