Розширюємо географію подорожей. Чотири дні. 35 бібліотекарів Луганської та Донецької областей. Місто Дніпро. Що їх усіх об’єднує? Любов до своєї справи та бажання удосконалювати себе.

Як усе минуло? Прекрасно. Дуже добре. Але якщо прагнете подробиць, слухайте.

З 21 по 23 червня бібліотекарки Good library Юлія Дубова та Анастасія Літашова доєдналися до тренінгу «Бібліотека в пошуку нових ідей».

Навіщо? Щоб поділитися досвідом. Разом з Ларисою Луговою, директоркою Львівської обласної бібліотеки для дітей та членкинею президії Української бібліотечної асоціації (УБА), і Ярославою Сошинською, виконавчою директоркою УБА, навчали колег.

Чи змінюється бібліотека і в які екстравагантні форми може втілитися, як визначити потреби користувачів і чому читачі бібліотек перейшли в позицію клієнтів – про таке почули першого дня.

Другий день присвятили позитиву, інклюзії та піару. Погодилися, що бібліотека – це місце, де має бути зручно будь-кому. Дізналися про інклюзивні заходи у Львівській обласній бібліотеці для дітей.

Решту дня працювали над віртуальним і фізичним просуванням бібліотеки. Чому брендінг, маркетинг і PR – не синоніми, як просувати свій продукт і яка з того користь – послухали, побачили й переконалися. Закріпили результат написаним у командах прес-релізом. З ним, між іншим, бібліотекарям потрібно працювати частенько.

Бібліотечний event і комунікація до та після нього – реальність, у якій живе бібліотекар. Що ж, ми розказали й про це. Серйозний підхід, системність і планування – основа успішної події. А якісний текст – невід’ємний супровід.

Останній день присвятили дизайну. Спочатку три команди створювали заходи із залучення громадських організацій, чоловіків 35-45 років та молоді 17-20 років. З того вийшли непогані дебати.

Насамкінець привідкрили секретики брендування. Лаконічний логотип, кольорова гама та гарнітура – ось базовий набір для просування бренду бібліотеки.

Грамотна взаємодія ідей та мети бібліотеки втілюється в бренді. Як це відбувається? Пропрацьований логотип, гармонійні фірмові кольори та спеціально підібрана шрифтова гарнітура – і успіх просування бібліотеки гарантовано.

Що ж, крім роботи мали й розваги. Екскурсії, прогулянки містом, драйв на книжковому фестивалі Book Space 2019.

Пішли відпочивати. Ой, працювати.

Тренінг відбувся у межах програми ООН із відновлення і розбудови миру «Громадська безпека та соціальна згуртованість».

Прес-центр Good library