Покидаємо ненадовго Good library і йдемо з дітьми на екскурсію. Новітні технології чекають. Кепки ледь-ледь захищають від потужних потоків сонячного світла. 10 хвилин у режимі «сухої пустелі» –  і ми героїчно переступаємо поріг Регіонального центру професійної освіти ЛНУ імені Тараса Шевченка. Сили не відступають, піднімаємося на 2-й поверх, опиняємося у майстерні, де от-от дещо трапиться.

Але спочатку Віталій Скиртач розповідає про 3D-моделювання, поетапну підготовку до 3D-друку. Хочемо роздрукувати кубик. Вжух-вжух – і це сталося! Тримаємо фігурку в руках. А ви от бачили, як працює 3D-верстат? Круто, якщо бачили. Ми теж.  

Верстат невтомно рухається, йому не спекотно. А нам – так. Присьорбуємо з дітками водичку, говоримо про життєве: роботів-вчителів, роботів-папуг, роботів, які робитимуться все за тебе, роботів, які допоможуть захопити світ, роботів, які згодом звільнять світ від самих себе. О-о-о, мозок закипає, роботів у голові не меншає.

У нас ще бонус – похід до майстерні авіамоделювання. Літачки та їхні частини всюди – на стінах, стелі, підлозі, столах. Так і кортить подивитися, як вони злітають усі відразу. Закопилили губу, бо літачок збирається за декілька місяців, а от невдало зустрітися із землею може набагато швидше.

Повернулися. Найкраще, що ми могли вигадати в дику спеку, – напитися  гарячого чаю, заїдаючи втому сухим печивом. Ми щасливі, бо день усе ж видався прекрасним. Бо ж усі усміхалися smiley

Команді Майстерні новітніх технологій сердечно вдячні за натхненні розповіді та велику роботу! Пишаємося, що ви з нами, а ми з вами wink

Прес-центр Good library