У Києві напередодні Міжнародного дня захисту дітей у прес-центрі Національної спілки журналістів України відбулася прес-конференція культурно-мистецького проекту «Байки UA: діти для дітей». Його мета – створення якісних дитячих українських аудіокниг за добіркою кращих байок відомого українського письменника Леоніда Глібова у вигляді 30 аудіотворів.

Твори начитують не диктори та відомі актори, а саме діти різних вікових категорій від 6 до 14 років, зокрема діти-переселенці зі Сходу України.

У заході взяли участь: генеральний директор ГО «Громадське дитяче інтернет-телебачення і радіо «Веселка TВ», керівник проекту Діна Ібрагімова, перший секретар НСЖУ Ліна Кущ, діти-читці та їх батьки, медійні партнери проекту, студенти-журналісти коледжу Київського національного університету імені Тараса Шевченка, представники ЗМІ.

Під час прес-конференції організатори проекту спільно з дітьми-читцями розказали, як створюється проект, про його цікавинки та очікувані результати.

«До живої, багатої мови, легкості діалогів і дотепності байок професійна команда творців проекту додасть дитяче озвучування, авторське музичне оформлення та звукошумові ефекти, що зробить цей культурний продукт по-справжньому інноваційним і конкурентоспроможним. Цінність аудіокниг у тому, що вони є сучасними, цікавими та зрозумілими для дитячої аудиторії», – зазначила керівник проекту Діна Ібрагімова.

«Спілка, яка відзначає 60-річчя від дня заснування, робить багато для того, щоб наші юні колеги ставали активними громадянами. Цей проект має не лише культурну, а й суспільну вагу», – сказала на прес-конференції перший секретар НСЖУ Ліна Кущ.

Проект триватиме до 3 липня 2019 року. Звукокниги будуть поширені в мережі Інтернет, що дозволить охопити всі регіони нашої країни, а також україномовних жителів світу. У вільному доступі створені аудіотвори з яскравим візуальним оформленням з’являться 27 червня цього року, на офіційному YouTube каналі VESELKA TV.

Організатори проекту: громадська організація «Громадське дитяче інтернет-телебачення і радіо «Веселка TВ» за підтримки Українського культурного фонду в рамках Програми «Створюємо інноваційний культурний продукт». Медійні партнери проекту: Національна спілка журналістів України, Міжнародний дитячий медіафестиваль «ДИТЯТКО», ГО «КримSOS», Good Library.

Контактна особа: 066-975-73-88, tv.veselka@gmail.com (Станіслав Гнутов, координатор проекту «Байки UA: діти для дітей», член НСЖУ).