Кажуть, що понеділок – важкий день. Лукавлять. Бо найтяжчий день – вівторок. Саме цього дня Good library заповзято вчила всіх. Тренінговий день чи як. Від світання працювали одразу в трьох місцях. 

Локація перша. У бібліотеці пан Олександр – тренер РТЦ – просвітлював бібліотекарів. Вивчали фотошоп. Справа не з легких. Розібралися з базовими принципами роботи: призначенням, функціоналом програми. А також практично дослідили принцип робото шарів та масок, текстові фрейми та типографіку. Не забули і про напрямні та швидкі напрямні smiley.

Локація друга. Тим часом пані Оля пішла до Старобільського центру зайнятості, щоб розповісти учасникам навчання про важливість авторського права та як устояти на «інформаційній крижині» у межах закону. 

Історія авторського права розпочалася ще у далекому XVII столітті, та, на жаль, навіть сьогодні не всі беруть до уваги те, що можна пізнати за день. На тренінгу розв’язали декілька задач з питань книговидання, згадали правила цитування, з’ясували небезпеку плагіату. На прикладах помилок всесвітньо відомих компаній з’ясували, які штрафи можуть чекати на порушників. 

Локація третя. Методичні методисти поїхали навчати жителів Новопскова основам медіаграмотності. А що з того вийшло? Три години медійної терапії. Як аналізувати новинний контент, як розрізняти правду від вигадки, що таке фейк та інформаційна хвиля –  усе це було темою тренінгу. 

Практично розібрали навмисно створені фейкові прес-релізи, покопирсалися на підробних сайтах і дослідили фотографії, які видавали за справжні. Окрему частину тренінгу присвятили навичкам кіберзахисту та правилам поведінки в соцмережах. 

Навчали, між іншим, усіх: бібліотекарів, працівників соціальних служб, студентів і журналістів. Отака картата аудиторія зібралася, і всі задоволені. 

На цьому дефрагментація тренінгів закінчилася. Пазли у голові склали, синапси закріпили, тепер можна рухатися далі. 

Прес-центр Good library