А почалося все у нас smiley. Сьогодні зустріли харківських митців. Вони приїхали до міста з Мистецькою суботою – новим проектом, ініційованим письменницею та громадською діячкою Марко Терен. Мисткиня зібрала поетів, прозаїків, історика, музикантів, перформерів. Усією командою вирушили до Старобільська. 

Презентація творчості та нових книг від авторів-гостей – це перша частина Мистецької суботи. І відбулась вона у Good library. «Куди ставити?» – з такого питання почалося наше знайомство. Ішлося про величезні пакунки привезених книжок, назбираних завдяки «Благодійній книжковій вежі» у Харкові. От дивимося на них зараз – і мліємо від щастя.

А далі все за планом. Марко Терен презентувала поезії зі збірки «Вітру Голоси». Авторка розказала, що такий проект почався зі Старобільська не з доброго дива. Письменниця вже знайома з містом та його митцями і має надію, що до творчого проекту приєднаються і самі жителі. Підхопила розмову письменниця та організаторка крутих харківських літзустрічей Юлія Баткіліна. Разом з івано-франківською авторкою Марією Микицей, яка не змогла потрапити на зустріч, пані Юлія створила збірку поезій «Плетиво». Вона народилася під час спілкування авторок у соціальних мережах, де вони спілкувалися поезіями. Отаке соцмережеве плетиво і виникло. Говорила і про магів, схованих у прозовій книжці «Коли чарівник не прийшов».

І от з’явилася Мальва. Поетка з Києва Мальва Кржанівська почитала емоційної лірики. Мурахи трималися довго.

Історичний махач – хотіли б назвали заключний етап зустрічі. Історик був один і це Ігор Рассоха. Він розказав, що опонентів, які виступили проти наукових аргументів у його книзі «Справжність Велесової книги», досить багато. Тож науковець наводив і свою точку зору, і неаргументовану опонентську. Також поговорили про проблему історичної правди та свідомості в Україні. Висновки не втішні, бо більшість, говорить історик, продовжує займатися псевдонаукою.

А продовження Мистецької суботи не за горами, а от прямісінько в Районному будинку культури. Там приготували виступи і самі автори, і рок-гурт «П@П@ Карло».

Вдачні за знайомства та потужну нову літературу!

Прес-центр Good library