15 березня команда Goodlibrary відвідала Головне територіальне управління юстиції у Луганській області. Мали важливу місію. Навіть дві. Отож Сіверськодонецьк. Спочатку йдемо сходами до кабінету. Там на нас уже чекає Філатова Тетяна, начальник управління. Навіщо? Підписати Угоду про співробітництво між Луганською обласною універсальною науковою бібліотекою та Головним територіальним управлінням юстиції у Луганській області.

Підписи поставили, руки потисли. Тепер ми партнери. А це означає, що попереду спільна праця і розвиток. А все це співробітництво у межах проекту Міністерство юстиції України «Я маю право».

Натхненні йдемо далі. Актова зала. Десяток замислених облич. І не менш задумливі наші мармизи smiley Бо зараз же буде тренінг «Управління комунікаціями в соцмережах».

Поговорили про власний досвід роботи у соцмережі Facebook. Як довго маєте акаунти, чим відрізняється група від публічної сторінки, які відмінності між Facebook’ом,  Instagram’ом і Twitter’ом – власне, про таке спілкувалися щиро й серйозно.

Окремо проаналізували правила, як робити репости. І чому все одно доведеться писати маленький пост.

Далі перейшли до другої частини тренінгу – кібербезпеки. Поміркували над тим, як устигнути за інформаційним світом. А тут тобі й віруси, і кібершпигунство, і фішинг.

Наостанок узагальнили знання маленькою шпаргалкою. Користуватися ліцензійним програмним забезпеченням, мати антивірус на ПК і окрему картку для онлайн-платежів, використовувати складні та різні паролі для персональних акаунтів і найголовніше – не втрачати пильність. Прості правила, щоб уберегти себе в інформаційному світі.

Насамкінець, традиційно, учасники отримали сертифікати.

Наш вояж скінчився. Гот-догами підкріпилися й помчали додомку.