Протягом місяця методисти Good library провели тренінгові подорожі в області. Завітали до Лисичанської, Рубіжанської та Марківської ЦБС, щоб проконсультувати колег з медіа- та новинної грамотності та дали поради, як працювати з користувачами й проводити бібліотечні заходи на суперечливі історичні теми. Що з того вийшло, читайте далі smiley

Отже, тренінг зачіпав питання передачі інформації в бібліотечному заході. Для цього влаштували мозковий штурм і дійшли важливих висновків: уникати застарілого погляду на події,  формувати національну самоідентифікацію, дискутувати та займатися саморозвитком. Але найголовніше – уникати комплексу жертви й у жодному разі не панікувати.

Дискусійними виявилися питання відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та закон про декомунізацію «Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборону пропаганди їх символіки».

Зійшлися на тому, що замислитися потрібно й усе ж переорієнтувати роботу до нових реалій.

Наостанок методисти запропонували літературу, яка допоможе розібратися в неоднозначних питаннях.

Друга частина тренінгу «Бібліотека під час гібридної війни» присвячувалася історичним міфам Другої світової війни та сучасним подіям на Донбасі.