Привіт, друзі! Заповнюємо сторіночки щоденничка мандрів Good library. Нещодавно наші хлопці повернулися з Києва. Були на інклюзивній дискусії під назвою «Щастя без Меж».

Бібліотекарі радо відгукнулися на запрошення Підприємства об’єднання громадян «Соціально – культурний проект «БЕЗ МЕЖ», миттю зібрали речі й чкурнули до столиці.

Декілька слів про «чудове» перебування у потягу за напрямком «Лисичанськ – Хмельницький». Ну таке. Але наші Олександр I та Сергійко – справжні молодці, бо витримали всі тортури.  Цеглина на поличці, стрьомні залицяння провідниць, голод, бо заготовлене рагу не витримало жахливої спеки,  – ці та інші пікантні деталі з дванадцятигодинного життя у потягу оповіли нам колеги.

Отож, Київ. Хлопці попрямували до Музею досягнень братів Кличків. Там, власне, і відбувалася дискусія. Бібліотекарі розповідають, що дуже вдоволені своїм перебуванням там і вражені високим рівнем організації та інклюзії. Зустріч оберталася навколо теми статевого та репродуктивного життя людей з інвалідністю через призму щастя та сімейного життя. Усі учасники зустрічі відчували себе комфортно. На майданчику постійно працював сурдоперекладач та перекладач з англійської.

Протягом зустрічі запрошені розповідали мотивувальні історії свого життя, про випробування та перемоги на шляху до родинного щастя. Бібліотекарі відверто кажуть, що повідкривали роти від почутого. Люди з інвалідністю, які оповідали про власні «межі», виявляли найвищий рівень довіри до кожного слухача, бо розповідали про дійсно особисті речі. За це невимовна пошана.

Також до товариства приєдналися Каспер Пік, представник UNFEA в Україні,  Валерій Сушкевич, Голова Національної Асамблеї людей з інвалідністю України, Галина Майструк, голова Правління БФ «Здоров’я жінки і планування сім’ї», Расмус Ісакссон, голова ГО «DHR» (Швеція), Стівен Лойст, радник з гуманітарних питань Великої Британії в Україні та Наталія Скрипка, виконавчий директор Національної Асамблеї людей з інвалідністю України.

Наші працівники представляли Good library як бібліотеку, що працює у форматі відкритого арт-простору, що прагне до цілковитої інклюзії та допомагає користувачам у просуванні ідей. Дуже вдячні за запрошення та цілковите занурення у світ без меж :) Гайда з нами!